Hypotheekadvies

Ik geef u financieel advies in uw persoonlijke situatie.

De koop van uw eerste huis

Bij het kopen van uw eerste huis komen heel wat vragen op. Bijvoorbeeld of de woonlasten nog passen bij de nieuwe situatie. Maar ook de vraag naar de maximale hypotheek. Kunt u het huis dat u op het oog heeft betalen? Welke hypotheekvormen passen het beste bij uw wensen? Wat zijn nu precies de bijkomende kosten bij de koopsom? Voor het beantwoorden van deze en andere vragen sta ik voor u klaar.

Dubbele woonlasten

U heeft een nieuwe woning op het oog, maar uw eigen huis is nog niet verkocht. Is het mogelijk om een nieuwe hypotheek af te sluiten? En wat heeft dit in uw situatie voor financiële gevolgen.

Verhuizen

Een verhuizing is een goed moment om opnieuw na te denken over uw financiële situatie. U vraagt zich ongetwijfeld af hoe het zit met restschuld en overwaarde. Wat gebeurt er met uw huidige hypotheek? Is een andere hypotheekvorm het overwegen waard? Wat zijn de bijkomende kosten bij het kopen van uw nieuwe woning?

Evaluatie van uw huidige hypotheek

Ook als u niet wilt verhuizen, kan het nuttig zijn om de hypotheek onder de loep te nemen. Wat zijn de gevolgen voor de hypotheek als u extra wilt aflossen? Kunnen de maandlasten omlaag door de hypotheek over te sluiten? Hoe financiert u de verbouwing?

Scheiding of beëindiging van de relatie

Na het uit elkaar gaan moeten lastige maar noodzakelijke stappen genomen worden. Gezamenlijke bezittingen en financiën moeten ontrafeld worden. Ik adviseer en begeleid u. Bijvoorbeeld door u inzicht te geven in de fiscale gevolgen en hoe de hypotheek aangepast kan worden in uw nieuwe situatie.

Advies bij het einde van uw rentevaste periode

Aan het einde van de rentevast periode kunt u beter niet zomaar akkoord gaan met het nieuwe voorstel. Ik onderzoek voor u of het zin heeft om boetevrij over te stappen naar een andere geldverstrekker. En denk met u mee inzake de nieuwe rentevast periode.

Ontwerp en realisatie door NOBEARS